e-mail Δράσης για επικοινωνία: [email protected]

Τηλέφωνο επικοινωνίας: Καλείτε στο 213 0166 100  (ΔΕΥ-ΠΑΡ, ώρες γραφείου: 09:00-17:00)

 

Η Δράση ««Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (ΝΘΕ) για ανέργους σε επιχειρήσεις της στρατηγικής RIS3» συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 € επιδιώκει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη ανέργων, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανεργίας της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), σε επιχειρήσεις των τομέων και των κλάδων αιχμής της περιφερειακής οικονομίας, σύμφωνα με τις περιφερειακές απολήξεις της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

 

ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η ισχύουσα πρόσκληση είναι: Απόφαση προκήρυξης, ΟΔΗΓΟΣ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

Η περίοδος της ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων είναι:

Έναρξη: 21/10/2024 ώρα 13:00 μμ

Λήξη: 17/01/2025 και ώρα 15:00 μμ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση εξάντλησης του προϋπολογισμού, προσαυξημένου κατά 100%, πριν την ανωτέρω ημερομηνία κλειδώνεται αυτόματα η ενέργεια των υποβολών της Περιφέρειας και συνεπώς δεν υπάρχει δυνατότητα οριστικοποίησης των ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης που βρίσκονται σε κατάσταση «Σχέδιο».

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Δικαιούχοι, που μπορούν να τύχουν δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, είναι Υφιστάμενες Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις, οι οποίες:

α) έχουν ιδρυθεί μέχρι 31/12/2023

β) δραστηριοποιούνται ουσιωδώς (Κύριος Κωδικός Δραστηριότητας ή Κωδικός Δραστηριότητας με τα μεγαλύτερα έσοδα) σε επιλέξιμο ΚΑΔ δραστηριότητας που συμπεριλαμβάνεται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΚΑΔ)-RIS3 και διαθέτουν τον ΚΑΔ αυτό πριν την έκδοση της παρούσας πρόσκλησης.

 

ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ

Το μέγιστο ποσό που μπορεί να λάβει μία επιχείρηση είναι κατά προσέγγιση 47.200€ (υπολογίζεται για την περίπτωση πρόσληψης 1 εργαζομένου για τον οποίο προβλέπεται 100% ένταση ενίσχυσης, κάτοχο διδακτορικού διπλώματος και το 7% των έμμεσων δαπανών).

Η περίοδος υλοποίησης της πράξης είναι δεκαοκτώ (18) μήνες πλέον τριών (3) μηνών που δίνεται από την πρόσκληση ως χρόνος εύρεσης και πρόσληψης του προσωπικού από την επιχείρηση, ήτοι συνολικά είκοσι ένας μήνες (21 μήνες).

Ορίζεται επίσης ως ελάχιστος χρόνος υλοποίησης της πράξης οι δώδεκα (12) μήνες, μη συμπεριλαμβανομένου του χρόνου εύρεσης και πρόσληψης προσωπικού (Διάρκεια υλοποίησης πράξης μικρότερη των δώδεκα (12) μηνών καθιστά την πράξη μη ολοκληρωμένη και ανακαλείται η απόφαση ένταξης.

 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι Δικαιούχοι θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις επιλεξιμότητας:

  • Να υποβληθεί μια και μοναδική αίτηση χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ στην παρούσα πρόσκληση.
  • Να λειτουργεί αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες μορφές επιχειρήσεων εταιρικού/εμπορικού χαρακτήρα [Ανώνυμη Εταιρία, Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρία ή
    Ετερόρρυθμη Εταιρία, Ι.Κ.Ε, Ατομική Επιχείρηση, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση του Ν. 4430/2016 όπως ισχύει, Συνεταιρισμός] και να τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία του Ν.4308/2014 (βιβλία Β΄ ή Γ’ κατηγορίας αντίστοιχα).
  • Να δραστηριοποιούνται, καθώς και να πραγματοποιήσουν τις αντίστοιχες δαπάνες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
  • Να αποδεικνύεται η νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης διαθέτοντας την κατάλληλη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, άδεια λειτουργίας σε ισχύ για τους ΚΑΔ που αφορούν στο επιχειρηματικό σχέδιο. Στην περίπτωση που η άδεια δεν έχει εκδοθεί ή έχει λήξει χρονικά, θα προσκομισθεί σχετική αίτησης έκδοσης/ανανέωσης αυτής. Οι επιχειρήσεις με δραστηριότητες για την άσκηση των οποίων δεν απαιτείται κάποιο δικαιολογητικό νόμιμης λειτουργίας, θα πρέπει να προσκομίσουν Υπεύθυνη Δήλωση που να αναφέρουν ότι: «για το σύνολο των δραστηριοτήτων του δικαιούχου δεν απαιτείται η έκδοση άδειας λειτουργίας ή βεβαίωση περί συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων λειτουργίας ή γνωστοποίηση έναρξης λειτουργίας ή έγγραφο απαλλαγής άδειας λειτουργίας» με αναφορά στις σχετικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.
  • Να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα στους χώρους εργασίας ατόμων με αναπηρία.

Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης χρηματοδότησης:

  • Οι δημόσιες επιχειρήσεις, οι δημόσιοι φορείς ή δημόσιοι οργανισμοί ή/και θυγατρικές τους, καθώς και οι εταιρείες στο κεφάλαιο ή τα δικαιώματα ψήφου των οποίων συμμετέχουν, άμεσα ή έμμεσα, με ποσοστό μεγαλύτερο του (25%) είκοσι πέντε τοις εκατό οι Ο.Τ.Α. & όλοι οι ανωτέρω δημόσιοι φορείς μεμονωμένα ή από κοινού.
  • Όλες οι επιχειρήσεις, φορείς, υπηρεσίες και οργανισμοί που διέπονται, όσον αφορά την πρόσληψη του προσωπικού τους, από τις διατάξεις του Ν.2190/94 (ΦΕΚ 25/Α/03.03.1994) και του Β. 3812 (ΦΕΚ 234/Α/28.12.2009).
  • Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται σε ήδη οργανωμένο ομοιόμορφο δίκτυο διανομής προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών και οι οποίες εκμεταλλεύονται κατόπιν σχετικών συμβάσεων άδειες εκμετάλλευσης δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, που αφορούν συνήθως εμπορικά σήματα ή διακριτικούς τίτλους και τεχνογνωσία για την χρήση και τη διανομή αγαθών ή υπηρεσιών (π.χ. franchising, Shop in shop, δίκτυο πρακτόρευσης κλπ).
  • Οι επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων και παροχής υπηρεσιών μέσω τηλεφώνου (telemarketing).
  • Νυχτερινά κέντρα.
  • Οι εποχικές επιχειρήσεις για την πρόσληψη επιχορηγούμενων ως εποχικό προσωπικό τους.
  • Οι εξωχώριες (offshore) επιχειρήσεις καθώς και υπό ίδρυση επιχειρήσεις των οποίων ιδιοκτήτες/μέτοχοι/εταίροι συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) επιχειρήσεις.

Οι συνολικές προϋποθέσεις συμμετοχής των δικαιούχων παρουσιάζονται αναλυτικά στην Πρόσκληση της Δράσης και θα πρέπει να πληρούνται στο σύνολό τους.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ).

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία/ώρα ηλεκτρονικής υποβολής (οριστικοποίησης) στο ΟΠΣΚΕ. Οι δικαιούχοι φέρουν την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης χρηματοδότησης.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης στο ΟΠΣΚΕ πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν είναι δυνατή η οριστική υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.

Αιτήσεις Χρηματοδότησης που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν δύνανται να προχωρήσουν σε επόμενο στάδιο και να λάβουν ενίσχυση.

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Η ισχύουσα πρόσκληση είναι: Απόφαση προκήρυξης, ΟΔΗΓΟΣ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

 

Δημιουργία ΝΘΕ για ανέργους επιχειρήσεων RIS3Απόφαση προκήρυξης, ΟΔΗΓΟΣ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ (17.09.2024)
Δημιουργία ΝΘΕ για ανέργους επιχειρήσεων RIS3Εγχειρίδιο Χρήσης ΟΠΣΚΕ για Υποβολή Αίτησης Χρηματοδότησης v3.2
Δημιουργία ΝΘΕ για ανέργους επιχειρήσεων RIS3Εγχειρίδιο για Σχέση ΟΠΣΚΕ & Οικ. Υπεύθυνο, Εγγυητικές, ΙΒΑΝ, Δικαιολογητικά και Παραστατικά v1.1
Δημιουργία ΝΘΕ για ανέργους επιχειρήσεων RIS3Οδηγός Επικοινωνίας 2021-2027
gotopofpage
contactform

Θα ήθελα να ρωτήσω ...

Δημιουργία ΝΘΕ για ανέργους επιχειρήσεων RIS3Δημιουργία ΝΘΕ για ανέργους επιχειρήσεων RIS3 Μετάβαση στο περιεχόμενο